In de put

In de put

 

Een Indiase christen werd gevraagd waarom hij christen was geworden. De meeste mensen in zijn omgeving waren immers hindoe of boeddhist? Hij vertelde: “Op een nacht had ik een droom”. Ik was in een diepe put gevallen en kon er met geen mogelijkheid uitkomen. Ik riep om hulp.Na verloop van tijd hoorde ik iemand aankomen. Ik zag het gezicht van Mohammed over de rand van de put en riep: “Verlos mij uit deze put”. Maar Mohammed zei: “De wil van Allah is volmaakt en wij moeten ons daar niet tegen verzetten. Onderwerp u aan de wil van Allah”.

 

Opnieuw was ik alleen en riep om hulp. Na verloop van tijd kwam Boeddha langs. Hij keek naar me en zei: “Je bent in een ideale positie om je te onthechten en je geheel op het hogere te richten”.

 

Zo kwamen nog verschillende godsdienstleiders langs. Ze hadden goede woorden voor me, maar geen hulp. Toen ik de moed al bijna had opgegeven zag ik plotseling het gezicht van Jezus over de rand van de put heen. Hij keek met liefde naar me, zei niets, maar klom over de rand van de put en sprong naar beneden. Toen Hij naast me stond omarmde Hij me en tilde me vervolgens omhoog. Ik stond eerst op zijn schouders, maar uiteindelijk op Zijn hoofd. Toen kon ik de rand van de put bereiken en trok me omhoog. Dansend en springend rende ik rond in de vrijheid. Wat was ik dankbaar, dat Jezus me uit de put had gered. Plotseling dacht ik: “Maar waar is Jezus nu?” Hij had mijn plaats ingenomen. Daarom ben ik vandaag een volgeling van Jezus.

 


Bron: “Geloven gaat verder” door Ds. Hans Esbach, uitgave IBB.

Terug naar document-overzicht
Dit artikel wordt u aangeboden door Stoelinga.
Mocht u vragen en/of opmerkingen hebben over dit artikel kunt u contact opnemen met de aanbieder.