Kijk uit

Kijk uit, de tijd is (bijna) vervuld!

Het komt regelmatig voor dat ik voor ”pessimist” en ”zwartkijker” wordt uitgemaakt omdat ik de het optimisme van collega’s vaak enigszins demp wanneer men met plannen komt die over een hele verre toekomst gaan. Ook wil men liever niets horen over controle van de overheid op de bevolking en wanneer ik dan een aantal zaken noem die al in werking gesteld zijn wordt ik als achterdochtig en pessimistisch afgeschilderd. Toch zijn veel dingen ver van te voren bekend voor een ieder die er op letten wil, want op het willen komt het ook in deze zaken aan!

Men wil het niet zien.
Deze week reden we met twee personen in de auto naar een andere werkplek en spraken we over die enorme bouwstroom van huizen en bedrijven van dit moment. De man die naast me zat verwonderde zich er ook over ondanks het feit dat hij vorig jaar een dure woning had gekocht. Je kan in zo’n geval een heel lang verhaal houden over de economie maar je kan ook zo’n vraag met een wedervraag beantwoorden. Ik vroeg hem hoe het zou komen dat de hypotheekrente zo laag is, ja zelfs nog lager dan de rente op spaargeld dat minimaal vijf jaren vast staat op de bank. Hij keek me eens aan en zei toen: ”Daar heb ik geen antwoord op maar uiteindelijk betalen we het gelag voor deze tijd want de banken willen toch eens winst zien”. Mensen die verstand van economie hebben zullen misschien wel wat meewarig glimlachen om de versimpeling van het probleem toen ik die wedervraag stelde want de economie ”zit heel anders in elkaar” vertelde laatst iemand mij. Och dat zal wel maar ik heb in mijn leven al zo veel verhalen van deskundigen gehoord die later op los zand gefundeerd bleken te zijn. Ja soms letterlijk op los zand, ”zand” waar men tot op de huidige dag nog last van heeft! Jaren geleden werd de Lauwerszee ingepolderd en toen men de nieuwe dijk door de zee legde stond ik eens bij een paar oude visserlui die hun hele lange leven op zee hadden rondgezwalkt.

De oudste, misschien wel 80 of 90 jaren oud, merkte op dat door die dijk de haven van Schiermonikoog verzanden zou en dat de vaargeul in de Waddenzee te ondiep zou worden. Waarschijnlijk had die man niet meer scholing dan een paar wintermaanden lagere school en kon hij nauwelijks lezen maar zijn kennis en ervaring bleken later van onschatbare waarde want de haven heeft tot op de dag van vandaag problemen en is zelfs ten dele verlegd. De vaargeul in de Waddenzee deed precies wat de man voorspelde want de stroming in de zee gehoorzaamd de ingenieurs van de tekentafels niet maar volgt z’n ”loop der eeuwen” en dát wist die visserman. De ingenieurs en architecten denken alles te weten en bouwen bruggen die zo erg zwiepen dat het verkeer er niet over mag. Men denkt de zee voor te kunnen schrijven wat ze moet doen en (lagere) economen praten de beleidsbepalende economen vrolijk na en maken de mensen wijs dat de bomen nog steeds tot in de hemel groeien. Zou men wereldwijd de rentetarieven met opzet laag houden om de consument te verleiden zich in de schulden te steken om hen later te dwingen naar hun pijpen te dansen? Je zou het haast wel denken.......

De Nederlandse economie is weer gegroeid....
Donderdag 5 december werd in het radionieuws verteld dat de economie ook dit jaar was gegroeid ten opzichte van het vorige jaar en het viel op dat de groei niet door de export kwam of door investeringen van het bedrijfsleven maar door de particuliere investeringen! Dáárom is de rente zo laag, men wil de bevolking zo veel mogelijk laten investeren om het bedrijfsleven te laten bestaan en daardoor de werkgelegenheid. Een prachtig streven natuurlijk maar het uiteindelijke resultaat zal het zelfde zijn als het pyramidespel dat een aantal winnaars heeft maar duizenden verliezers. En wie zullen de verliezers zijn? De fabrikanten, importeurs en makelaars? Nee...dat zullen de mensen zijn die zich voor honderdduizend gulden en meer hypotheken hebben aan laten smeren want reken maar dat éénmaal de klap komt, de banken willen rente en aflossing zien.

Een voorbeeld.
Laat ik eens een voorbeeld nemen uit mijn eigen omgeving. In Zuidhorn, postadres van ”Bijbel:Aktueel!”, worden heel veel huizen gebouwd en je kan haast zeggen dat het dorp in drie jaar tijd een derde deel groter geworden is. Zo als het zich een zelf respecterende gemeente betaamd heeft men daar ook een ”kwaliteitslocatie” waar dure ”herenhuizen” worden gebouwd en wie zo’n duur huis laat zetten moet zich dat natuurlijk ook laten inrichten ”naar stand” en de tuin kan ook niet achterblijven. Dan heb je natuurlijk kinderen die moeten paardrijden en balletlessen willen volgen en als het eventjes mee zit hoort vioolles er ook bij met een instrument van vijf- of tienduizend gulden. Pa en moe werken allebei om de zes procents hypotheek op te brengen en twee keer per jaar op vakantie te gaan. (Over de kindertjes maar niet te spreken die het overdag alleen moeten rooien) Dán komt de onvermijdelijke hypotheekverhoging en de familie spartelt aan de haak die ”herenhuis” heet. Ze zullen het nog een jaartje uithouden en daarna is Leiden goed in last want als de elektronische betalingen nog verder door gaan wordt elke schuld automatisch van de bankrekening afgetrokken. De kinderen zullen opstandig worden want het paard moet de deur uit, de twee dure buitenlandse vakanties worden ingeruild voor een dagje Efteling en tot overmaat van ramp krijgt pa of moe ook nog ontslag omdat het bedrijf waar die werkt geen verkoop meer heeft aan particulieren. Het bedrijfsleven heeft goed verdiend aan de investeringen-op-rekening van de particulieren maar die zullen het nu laten afweten, de aandeelhouders van de bedrijven hebben hun geld veilig gesteld en dat daarmee de koek op is.......dachten we.

Ja dat dachten wij dus
Een aantal jaren geleden ging het in Engeland razendsnel bergafwaarts toen daar de welvaartseconomie in elkaar stortte. Huiseigenaren waren niet in staat om hun hypotheek verplichting na te komen en daardoor kwamen er duizenden huizen op de markt. Door die overvloed van huizen werden de prijzen met meer dan vijftig procent gedrukt en dit betekende dat huiseigenaren in de meeste gevallen met een schuld bleven zitten die de helft van aanschafwaarde van de verkochte woning was! Stel je eens voor wat dat wil zeggen, wie een huis koopt van tweehonderdduizend wordt verplicht door de bank deze te verkopen voor de helft van het aankoopbedrag en een schuld over te houden van honderdduizend gulden! Wie zal daar ooit van af komen? De banken spinnen garen bij deze ontwikkeling want ze worden eigenaar van de huizen voor de helft van de prijs, de eigenaar huurt deze dan van de bank en betaald bovendien rente van de uitstaande schuld! Dit schrikbeeld staat voor de deur want de wereldeconomie staat op het springen volgens beursdeskundigen. In werkelijkheid had de beurs al ingestort moeten zijn maar omdat men kunstmatig de rente laag houdt wordt de grote klap nog even uitgesteld. Volgens een bericht van het KNP zal het niet zo heel erg lang meer duren dat de golf van economische ellende vanuit Japan over de wereld rolt:

De Toekomst van de Verenigde Staten

ASHHURST-LIENDEN, Het KNP: In een recent nummer van ’The McAlvany Intelligence Advisor’ heeft de hoofdredacteur bijna de hele inhoud gewijd aan het onderwerp: De naderbij komende financiële ineenstorting van Amerika (24 blz.).
Het is niet de eerste maal dat Donald McAlvany probeert de mensen wakker te schudden, maar hij ziet de vloedgolf dichterbij komen en zegt dat het nu nog een kwestie is van enkele maanden tot uiterlijk twee jaar. Hij voorspelt dat alle welvaart en reserves die in de afgelopen vijftig jaar tot stand zijn gekomen zullen worden weggevaagd.

Niet alleen de V.S., maar de hele westelijke wereld heeft menselijkerwijs gesproken haar voortbestaan op het spel gezet. Er wordt in de beurzen erger gespeculeerd dan ooit sinds 200 jaar. Hij citeert de financiële expert Nick Guarino, die in de ’Wall Street Underground’ heeft geschreven dat over de hele wereld met de handel in aandelen en geld wordt gespeeld tot aan de rand van ineenstorting. Er wordt aan papiergeld en aandelen een veel hogere waarde toegekend dan ze hebben. ”De gevaren zijn nooit eerder zo groot geweest”. Wie is zich daarvan bewust? Er worden koortsachtig transacties afgesloten zonder dat ze behoorlijk gedekt zijn. Allerlei bedrijven en mensen zitten tot over hun oren in de schuld, zij besteden geen aandacht voor de ver reikende consequenties. ”Miljoenen eenvoudige burgers hebben zich ertoe laten verleiden hun spaargeld aan riskante ondernemingen toe te vertrouwen”....
Een andere expert, Robert Prechter, waarschuwt dat er een depressie voor de deur staat die minstens acht jaar zal duren. Hij verwacht dat op de beurs in de V.S. de Dow Jones Industrial Average (een soort economische thermometer) zeer sterk omlaag zal gaan. De nationale schuld van de V.S. heeft de hele investeringswaarde van de bevolking opgeslokt. Wanneer de val komt zullen de banken alles opeisen wat de mensen hebben aangegeven om geld te kunnen lenen (hypotheken e.d.). En dàt gaan ze dan allemaal verkopen voor een lage prijs om aan contant geld te komen want hun kluizen zijn leeg.

Het jaar 1929 zal worden herhaald, maar op een grotere schaal.
Irving Weiss, die 1929 heeft meegemaakt, zegt in ’Safe Money Report’ (Palm Beach Gardens, Florida): ”Terwijl Wall Street lacht, als je de woorden recessie, depressie en ineenstorting noemt... rolt de grote vloedgolf over de Pacific aan naar ons toe, binnen enkele maanden. Het zal ons meer kosten dan de tweede wereldoorlog”...
In Japan zijn drie spaarbanken achter elkaar failliet gegaan. Het schijnt dat deze keer de ramp in Tokyo zal beginnen in plaats van Londen (1929) waar het negen maanden duurde voordat het New York bereikte (21 oktober).
Hoe snel dit nu kan gaan heeft een voorproefje in oktober 1987 bewezen, toen de Dow Jones in New York 616 punten omlaag viel. De directie geeft toe dat er problemen zijn, die niet zijn opgelost. Donald McAlvany zegt dat het lijkt op poker spelen op de Titanic, als iemand doorgaat met speculeren in plaats van alle aandelen te verkopen nu het nog kan. Voor een paar dollars winst zal men plotseling alles verliezen. Het optimisme van de media is volkomen misplaatst. De Verenigde Staten en Japan hebben een schuldenlast van 45 triljoen dollars. De V.S. worden op de voet gevolgd door Frankrijk en Italië, met verderop Duitsland enz. In Japan zijn verscheidene ontwikkelingsprojecten en bouwplannen stil gezet. De levensstandaard van de gemiddelde Amerikaan gaat achteruit, onherroepelijk! Maar niet voor niets staat in Psalm 46, dat God een Toevlucht is en een Sterkte, een Hulp in benauwdheden. Daarom zullen wij niet vrezen...

Lienden, 20 december 1995 Persbureau Het KNP Tel. 0344-601474 Fax. 0344-601373

Hier zien we dus de visie van ervaren economen die de toekomst somber inzien en wij maar hypotheken afsluiten die niet te dragen zijn in de toekomst. De mensheid lijkt op een medicijnman die staat te dansen op een rokende en trillende vulkaan en wie tijdens de koffiepauze durft te zeggen dat de toekomst er somber uit ziet wordt voor een doemdenker en zwartkijker uitgemaakt, zelfs door mensen die zich tot je vrienden rekenen.

Als soms vrienden ons verlaten..
Eén van de mooiste liederen uit de bundel van Johannes de Heer vind ik lied 150 dat spreekt van onze ”Vriend” Jezus Christus die in onze plaats wil staan. Ook spreekt het lied van ”vrienden” die ons kunnen verlaten als het moeilijk gaat worden in het leven. Dit soort ”vrienden” heb ik per dozijn meegemaakt in mijn leven en er zullen waarschijnlijk nog wel een paar volgen want de toekomst wordt er niet vrolijker op nu de mensheid met financiële ketenen gebonden is aan de staat en de banken. De strop is ongemerkt jaren geleden aangetrokken, ons loon ontvangen we per giro, de betalingen doen we per giro, het ziekenhuis werkt met computers en pasjes en over enkele maanden betalen we ons ijsje met de chipknip. De boodschappen worden in de supermarkt met een scanner ingevoerd in de kassa, de winkelier houdt zijn magazijn update want hij weet per minuut wat er verkocht is en ”iemand” ergens weet precies wat u gekocht hebt want u betaalde met de pinpas! Leuk hé voor een eventuele dictator. We komen hier later op terug.

Het komt regelmatig voor dat vrienden ons verlaten omdat mensen uitelkaar kunnen groeien, dit is een normale gang van zaken in het leven maar het wordt pas echt erg als men uitelkaar gaat vanwege druk van buiten af. Zelf ben ik een aantal vrienden kwijt geraakt omdat de gemeente waar ik lid van was scheurde wegens persoonlijke ambities van een voorganger. Anderen verloren vrienden omdat hun gemeente de ”Toronto-dwaling” ging aanhangen, in dergelijke gevallen gaat het soms niet alleen om vrienden maar ook broers, zusters en zelfs ouders en kinderen verlaten elkaar vanwege deze duivelse dwalingen. Het is vreselijk dat deze dingen kunnen gebeuren tussen christenen onderling maar nog erger wordt het als vriendschappen, soms jaren oud, stuk gaan door verraad en bedrog. Door de eeuwen heen hebben mensen elkaar verraden om er zelf beter van te worden of om in leven te blijven. Tijdens de tweede wereldoorlog zijn er op dit vlak hele diepe wonden geslagen, wonden die nooit weer geheeld kunnen worden omdat er mensen zijn overleden door toedoen van anderen en als de tekenen ons niet bedriegen zal het spoedig weer zo ver zijn.

Ik kan niet anders.
Als we eventjes terug gaan naar het begin van dit artikel en terug denken aan de euforie van kopen, huizen bouwen, luxe weelde en de daarbij behorende torenhoge hypotheken is het gevaar niet denkbeeldig dat mensen het ten kostte van alles ” proberen vol te houden”. Misschien komt u dit vreemd voor omdat we ons (ogenschijnlijk) nog steeds in een periode van de ”opgaande lijn” bevinden maar dit is allemaal schijn want éénmaal zullen de enorme leningen hun tol eisen en dan kunnen we niet meer terug zoals ik liet zien in het voorbeeld van Engeland. Daarbij komt het feit dat we onze kinderen hebben geleerd dat ze overal ”recht” op hebben, dat merkkleding normaal is, dat ze een computer en een bromfiets krijgen zonder er ooit voor gewerkt te hebben. We hebben hen in zo’n grote luxe laten opgroeien dat ze de klap van de komende armoede niet kunnen opvangen, we hebben hen gevangen in het web van welvaart. Het zijn niet alleen onze kinderen die van slag raken, we kunnen zelf ook niet meer terug want wie kan zich tegenwoordig nog zelf bedruipen als het om hele gewone dagelijkse dingen gaat? Misschien klinkt het u vreemd in de oren maar de dag komt dat elk mens keuze’s moet maken die vergaande gevolgen hebben omdat het web van de welvaart zich strak rond ons getrokken heeft. Dán zal men zich excuseren, wanneer men vrienden niet meer wil kennen of zelfs verraad, met de opmerking  ”Ik kan niet anders want als ik het niet doe ben ik alles kwijt”.

Omdat we geen rentmeesters meer zijn.
Omdat we geen rentmeesters zijn, in Bijbelse zin, maar hebzuchtig geworden zijn heeft de materie ons in de macht. Met de razendsnelle ontwikkelingen in deze wereld is het egoïsme ook gegroeid, we willen ”genieten en niets mag ons in de weg staan”. Daarom zullen we vrienden en familieleden laten vallen als bakstenen als ons dat ”genieten” wordt afgenomen en het zal helemaal geen punt zijn als ons eigen hachje in gevaar komt. Stel u zich eens voor dat de overheid u verbied mensen te helpen die in problemen zijn geraakt op straffe van uitsluiting van het maatschappelijke leven? Hoe zal uw dochter reageren als ze niet meer kan paardrijden omdat pappa en mamma hun vrienden beschermen tegen de overheid? Ze zal helemaal boos worden als ze dan ook nog haar dure kleding kwijt wordt en niet meer op vakantie kan gaan en de viool naar de lommerd moet om wat geld bijelkaar te sprokkelen. Trouwens wat heb je aan geld als je alleen maar kan betalen met de pinpas en chipknip? Nee beste mensen het zal weer net zo gaan als in de veertiger jaren, vrienden worden dan razendsnel vergeten om zelf niet in de problemen te komen. De hebzucht heeft ons zo te pakken gekregen dat we geen rentmeester meer zijn om dat de materie ons in de macht heeft, relaties stellen niets meer voor want als we al gaan scheiden omdat het niet ”klikt”, hoe staat het dan met onze vriendenkring? Als ik het eerlijk mag zeggen heb ik totaal geen vertrouwen meer in de mensheid omdat ik dagelijks de Bijbel lees die zegt dat de mensen in het laatst der dagen zelfzuchtig zullen zijn. Dit wantrouwen tegen de mensheid is niet plotseling ontstaan maar gaande weg werden mijn ogen geopend omdat op alle mogelijke manieren het web werd aangetrokken en we voor honderd procent afhankelijk geworden zijn van de overheden en banken!

Afhankelijk.
In mijn jeugd was het maandags en dinsdags een komen en gaan van ”geldlopers” langs de deuren, men kwam langs om de coupons van het ziekenfonds te halen, de meteropnemer rekende contant de elektriciteitsrekening van de vorige maand af en de huur werd wekelijks opgehaald.

Daarnaast kwamen met enige regelmaat de ”incasseerders” van de begrafenisverzekering en andere verzekeringen en niet te vergeten de kolen- en petroleumboer die boter bij de vis wilden. Vader was zaterdags thuisgekomen met zijn loonzakje en voor dat de week half om was had moe een groot deel uitgegeven aan vaste lasten, ondanks dat het erg omslachtig was hadden veel mensen werk en hield men de inkomsten en uitgaven in eigen hand.  Die geldlopers waren meestal mensen die het zware lichamelijke werk niet meer aan konden en door dit werk hun eigen kostje bijelkaar sprokkelden, en....waren ze waren niet afhankelijk van een uitkering! Het leven was geen vetpot, jong en oud moest behoorlijk hard werken en had geen fut meer voor voetbal vandalisme en mocht je op het jaarlijkse orangefeest toch nog dwarsliggen dan kreeg je wel een lel met de gummiknuppel van ”oom agent” en van je ouders hoefde je geen steun verwachten omdat je ”het er wel naar gemaakt zou hebben”. Toen had je geen gezeur van actiegroepen omdat de politie te hard optrad want je wist dat lastig zijn gevolgen kon hebben. In de zeventiger jaren werd het allemaal anders, beroepsactievoerders deden hun verwoestende werk en de maatschappij veranderde totaal. Die actievoerders hadden niet door dat ze zelf eens het slachtoffer zouden worden want zonder dat ze het beseffen worden ze gebruikt door krachten op de achtergrond om onrust en chaos in de maatschappij de scheppen.

Het oude is voorbij en zal nooit terug komen.
Voor veel verzamelaars zijn de platen van Ot en Sien het toppunt van genot, vooral als ze de originele oude schoolplaten kunnen bemachtigen. De tijd van Ot en Sien zal nooit meer terug komen, ook de periode uit mijn jeugd niet waarover ik schreef omdat de wereld in een stroomversnelling is gekomen die naar het einde afglijdt. Het gaat me te ver om in dit schrijven uitgebreid in te gaan op het komplot dat door Adam Weishaupt in de jaren 1700 ontwikkeld is, maar in het kort wil ik dit nog eens uitleggen;

 Weishaupt was een professor in het Duitse Ingolstadt en na wat ”geestelijke omzwervingen” ontwikkelde hij een strategie om de wereld onder een dictatuur te brengen. Hij wist dat dit niet zou lukken tijdens zijn leven of direct daarna want er zou nog heel wat moeten gebeuren voor dat het economisch en technisch mogelijk zou zijn. Hij legde een hecht fundament voor zijn streven en gebruikte daarbij diverse geheime genootschappen en organisaties die zich in de maatschappij nestelden. Heden ten dage is zijn gedachtengoed als de kanker in de gehele wereld ingeslopen en is niet meer te verwijderen. Elke regering ter wereld staat onder invloed van de volgelingen van Weishaupt en de VN is een gewillige mantelorganisatie van dit gevaarlijke streven. De financiële instellingen van deze wereld werken graag mee want ogenschijnlijk zullen juist zij de meeste winst boeken. Weishaupt zette een strategie uit die stap voor stap de mensheid afhankelijk maakt van de komende wereldregering, het begon met de emancipatie van de arbeiders en de omverwerping van de koningshuizen zoals in Frankrijk, Rusland en Duitsland.

Dit alles gebeurde niet van de ene op de andere dag maar werd stap voor stap voorbereid, o.a. door de koningshuizen slechte adviseurs te geven die de verkwistende potentaten voorhielden dat ze niet moesten toegeven aan de (rechtvaardige) eisen van de bevolking. Door dat de koningen niet toegaven werd een situatie gecreëerd die wel escaleren moest en wanorde veroorzaakte in het land. Weishaupt noemde deze methode ”Ordo ab Chao” wat wil zeggen; orde door chaos. Als een dictator zich aandient in een goed geordend land maakt hij geen schijn van kans maar als de maatschappij een chaos is zal men elke sterke man accepteren, als hij maar welvaart en rust schenkt. Dit is in Frankrijk gebeurd en Napoleon kwam aan de macht, het gebeurde in Rusland en het communisme was zeventig jaar de gesel van het Oostblok en door de chaos in Duitsland kreeg Hitler de macht in handen en hield hij Europa in z’n greep. Het wrange van dit alles is dat de volgelingen van Weishaupt aan al die oorlogen geld hebben verdiend, zowel aan de oorlog als aan de wederopbouw na de oorlogen net zoals ze straks ook weer miljarden gaan verdienen als de economie in elkaar stort.

Op het moment dat ik bezig was met dit artikel, 6 december 1996, was er in het nieuws dat de beurzen 2 - 4 % moesten inleveren omdat de directeur van de Amerikaanse FED, federale bank, had gezegd in een toespraak dat de koersen op de beurzen te hoog waren en dat het inflatiespook dreigde. Door deze opmerking reageerden de beurzen ogenblikkelijk en de meeste aandeelhouders verkochten hun aandelen om de superwinsten van de laatste maanden te verzilveren. Zou dit het begin zijn van de aftakeling die al zo lang verwacht wordt?

Het hierna volgende interview met een ”hoogstaande kraker” laat zien wat de oorsprong en het motief van de ”FED” is de methoden van deze man zijn m.i. niet zo erg hoogstaand omdat hij computervirussen maakt volgens de tekst, om o.a. de ”FED” te saboteren?

Uit: ”Ideologisch Motief” blz. 93?97, interview met een ”hoogstaande kraker”:

Vraag: Wat wil je bereiken met het gebruik van computervirussen?
Antw: Mijn voornaamste doel is te zorgen dat ”Big Brother ”ons met rust laat en dat onze planeet een veilige plaats wordt door een eind te maken aan nucleaire oorlogvoering. Een van de manieren om een einde te maken aan nucleaire oorlogvoering is het loskoppelen van de defensiecomputers overal ter wereld.

Vraag: Denk je niet dat de machthebbers zich van je willen ontdoen vanwege dergelijke ideeën?
Antw.: Natuurlijk, maar ik ben in de meeste opzichten een doodgewone vent. Miljoenen zien het als hun ideaal de machtsstructuur op onze planeet te veranderen en een eind te maken aan de dreiging van een nucleaire oorlog. En die mensen behoren niet tot een bepaalde groep. Het zijn stuk voor stuk unieke individuen zonder gemeenschappelijke religieuze achtergrond.

Vraag.: Wat drijft je ertoe in deze tijd revolutionair te worden?
Antw.: Ik heb een gedegen studie gemaakt van de bankwetten van de VS en ik heb gemerkt dat die wetten allesbehalve gunstig zijn voor Amerikaanse burgers. Ze zijn puur bedoeld ter ondersteuning van de kleine elite in onze samenleving, die ook de meeste buitenlandse regeringen in hun macht hebben. De meeste Amerikaanse senatoren zijn omgekocht of misleid om te stemmen VOOR die wetten die leidde tot de oprichting van de ”Federal Reserve System”, een Bank. Volgens de grondwet heeft alleen het congres muntrecht. Er staat niet in dat dat recht kan worden over-gedragen. Toen ze het ”FRS.” tot wet verhieven, was de ”FRS.” geen overheidsinstelling. dat is het nog steeds niet. Het is een onafhankelijke bank. De Amerikaanse regering heeft de machtigste bankier van de hele wereld een monopolie verstrekt over het hele economische stelsel, en met maar één doel: hun eigen gewin! Als de Amerikaanse regering geld nodig heeft, gebeurt er, in eenvoudige bewoordingen voorgesteld het volgende: Ze geven Staatsobligaties uit. Stel dat ze een miljard nodig hebben. Ze geven staatsobligaties ter waarde van een miljard uit. Dat geven ze aan het ”FRS”. Het ”FRS.” belt de Amerikaanse Muntafdeling Graveren en Drukken, die door de overheid wordt beheerd. Beheerd op kosten van de belasting betaler! Ze bellen op en zeggen: ’Druk een miljard dollar’ in coupures die ze willen hebben. Goed dat is gebeurt. Ze leveren het geld af bij het ”FRS”. Het ”FRS.” schrijft het af als lening aan de Amerikaanse regering en berekent rente! Ze hebben geld uit niets geschapen, op kos-ten van de belasting betaler. Vervolgens laten ze de belasting betalers er rente over betalen en verkopen dan de obligaties en vangen daar nog een rente over!

Vraag: Is het ”FRS.” dan eigendom van de bankiers?
Antw.: Ja! Er zijn twaalf filialen, zoals de Federal Reserve Bank van New York, Cincanattie, Houston, San Francisco,. En al die banken krijgen hun geld van het FRS. Op die manier hebben ze dus. direct of indirect, alle banken in het land in hun macht. Hoewel de meeste banken privé eigendom zijn, moeten ze rente betalen aan het FRS. Bovendien worden ze vleugellam gemaakt door de nationale bankwetten en regelingen door de almachtige invloed van de federale- en internationale bankiers.

Vraag: Het is dus niet de Amerikaanse Regering die het ”FRS.” leidt?
Antw.: Precies! In feite ben je, op alle niveaus van de samenleving, de slaaf van je crediteur. In wezen ben je de slaaf van degene aan wie je je geld schuldig bent ? met inbegrip van je huisbaas en de bank die je een hypotheek heeft verstrekt en je auto financiert. Als je je auto niet afbetaald, komen ze hem halen! Als je je elektriciteiten rekening niet betaald, snijden ze het af!

Vraag: Je bent een slaaf in die zin dat je aan geld moet zien te komen om je crediteuren te betalen en dat vraagt tijd en moeite.
Antw.: Datzelfde geld ook op hogere overheids-niveaus. als een land voor 3000 miljard dollar in het krijt staat bij de banken, denk je dan dat de jongens van die club niet zullen zeggen wat het land moet doen?

Vraag: Om al dat geld te krijgen?
Antw.: Ja. Anders draait het ”FRS.” de geldkraan dicht en maakt een puinhoop van de economie. Als Ronald Reagan niet hun zin had gedaan, was hij er in 1984 uitgevlogen omdat hij zo’n beroerd economisch beleid had gevoerd.

Vraag: Waarom drukken de VS niet meer geld om de rekeningen te betalen?
Antw.: Omdat de bankiers het geld hebben en ze zouden de VS gewoon meer rente berekenen. Het is één grote zwendel. De enige manier om de rekeningen te betalen is door de Amerikaanse belas-tingbetaler meer belasting te laten betalen.

Vraag: Dus dat is de andere bron van de VS ? de dollars van de belasting? betalers. Het drukken van geld uit het niets door de ”FRS.” en de inkomsten belasting vormen de bronnen van de inkomsten.
Antw.: Inderdaad! Alle afbetalingen van de VS aan het ”FRS.” op onze lening om schuld te verminderen, gebeuren via de Amerikaanse belastingbetaler! Sterker nog: de leningen die de Wereldbank of Export/Import bank aan de Derde wereld landen heeft verstrekt, zijn nooit terug betaald. Weet je waar ze het geld zullen halen? Bij de Amerikaanse belasting betaler.

”Noot” Inderdaad heeft het senaat in de jaren 70 besloten leningen uit te geven aan de USSR in de vorm van goederen (graan) waarvoor de Amerikaanse belastingbetaler garant moet staan overeenkomstig het verdrag. Dit is buiten het volk omgegaan en de meeste Amerikanen weten het niet eens. Het hoeft geen betoog dat de USSR nou niet bepaald haastig waren om te betalen. dat deden- en doen ze ook nu voor het allergrootste deel niet. Hoogstens als uiterlijk vertoon. Het ”FRS.” is één grootscheepse zwendel! Onze regeringsleiders hebben het Amerikaanse volk verkocht. Het land is verkwanseld. het is nu letterlijk eigendom van de banken.

Vraag: Wat is hun uiteindelijke doel?
Antw.: Ik denk dat ze de hele wereld willen bezitten. De grootste kick die je op het gebied van macht kunt krijgen, is de alleenheerschappij over de wereld, eigenaar zijn van alle bronnen en alle arbeid van de wereld.

Vraag: En de communistische wereld?
Antw.: Moskou wordt geleidt vanuit New York City. Monopolie is een ander woord voor communisme. Wie is de eigenaar van Rusland? De staat. Stel jezelf nu de volgende vraag: wie zijn de eigenaars van de staat? Bij wie staat hij in het krijt? Van wie krijgt hij zijn geld? Wie betaalde de revolutie? Volgens mij de bankiers.

”Noot” Tussen 1905 en 1910 werden de Trotskyisten opgeleid in Manhattan. Met 30 miljoen dollar aan baar geld gingen zij naar Zwitserland. Trotsky zou daar Lenin en Stalin ontmoeten op een feest van Baron de Rothschild in Lausanne. Stalin was een beruchte bandiet uit de Balkan. De gehele Rode revolutie heeft zijn oorsprong in de VS en wel bij de bankiers. Echter de banken in de VS waren in die tijd al van de Rothschilds in Europa. De bankiers bezitten alles en het hoogste doel is het vormen van een wereld regering. Ze willen alle welvaart van de wereld in handen krijgen.

Vraag: Wat doe je met die informatie?
Antw.: Naar buiten brengen. De mensen laten zien hoe de bankiers hen hun grondwet afpakken. De computervirussen zijn een middel om snel en ongecensureerd informatie te verspreiden door de computernetwerken, een middel om de desinformatie die door de traditionele media wordt verspreid te breken.” ”

De plannen van Weishaupt tekenen zich steeds duidelijker af.
In het voorgaande hebben we gezien dat de economie in handen is van grootkapitalisten die kunnen bepalen of u een hoge- of lage hypotheekrente betaald. Zelfs kunnen ze indirect door een lage rentestand bepalen of u een woning koopt en een auto aanschaft. Maar deze mensen kunnen ook bepalen dat u na aanschaf plotseling voor ondraaglijke financiële lasten komt te staan en daardoor indirect bepalen of u wel of niet rust hebt in uw gezin! We hebben al gelezen van de dochter met het paard en de viool die door financiële problemen erg lastig kan worden omdat pa haar duren wensen niet meer kan vervullen. Als binnenkort de financiële chaos binnenkort compleet is zullen de volgelingen van Weishaupt de macht grijpen want de westerse mensen zullen niet protesteren zolang ze het paard, de viool, de woning of de auto nog kunnen opbrengen. Daarbij komt nog de elektronische betaling die nu nog per chipknip en pin-automaat gaat maar de plannen die veel verder gaan liggen al klaar! Weishaupt had het plan om elke wereldburger te controleren en daar is iets meer voor nodig dan een chipknip die uit de buurt van de eigenaar te verwijderen is.

De volgende stap is een chip die doormiddel van een injectienaald in het menselijklichaam kan worden ingebracht en niet te verliezen of te stelen is. De Bijbel spreekt ook over zo’n methode en tot voor kort had men geen besef van de mogelijkheden die er vandaag de dag zijn. Deze chip is al enkele jaren klaar en heeft volop proef gedraaid in o.a Amerika, Zweden en Zwitserland. In Zweden heeft men zelfs bij pasgeboren baby’s zo’n chip ingebracht in de rechterhand als proef en zo’n kind is daardoor voor het leven getekend volgens de Bijbel. Economisch gezien zal die chip een grote vooruitgang zijn, alle betalingen lopen via een elektronische weg, een paspoort is niet meer nodig en kan niet meer vervalst worden. Ook zijn toegangspasjes op de werkplek niet meer nodig want de chip bepaald wie wel of niet het gebouw of de afdeling in mag. Zelfs is het mogelijk te controleren wie het ziekenhuis binnen gaat en welke behandeling is uitgevoerd. Stelt u zich eens voor wat die ene chip allemaal kan vervangen! En collegekaart is niet meer nodig, ziekenverzekering is veiliggesteld omdat onbevoegden geen aanspraak meer kunnen maken op de voorzieningen, verder kunnen we dan nog denken aan de telefoonkaart, de kantinekaart, de bankpasjes, de toegang voor het voetbalstadion of de trein, alles gaat automatisch en wordt van de persoonlijke rekening afgeschreven.

Het lijkt wel of we het financiële Utopia binnengaan binnenkort maar de schone schijn bedriegt want wie niet in de pas wil lopen wordt uitgesloten. Het is een fluitje van een cent voor de volgelingen van Weishaupt in de toekomst om iemand uit te sluiten van het maatschappelijk verkeer door uw chip ongeldig te verklaren. Ondanks we dit liever niet willen horen is die tijd zeer dicht nabij. Een vriend van mij spreekt al jaren over de ”lussen” die in het wegdek zijn verwerkt, het zijn gevoelige detectie kabels die in het asfalt zijn verwerkt bij elke op- en afrit van de doorgaande wegen en heel vaak ook op strategische punten. Via, via hadden we al gehoord dat deze dingen in eerste instantie bedoelt zijn om het verkeer te begeleiden maar dat deze dingen ook zullen reageren wanneer er een chip in de auto of....een mens is verwerkt! En nu gaat het toch wel erg link worden want wat heeft onze regering er mee nodig waar ik heen ga of welke conferentie ik bezoek? Stelt u zich eens voor dat ik een studiedag bezoek in Amersfoort vlakbij dat grote verkeersplein. Men kan mij volgen vanaf mijn huis tot de parkeerplaats van het gebouw waar ik eens per jaar een studiedag bezoek van een organisatie die naar ik aanneem niet zo heel erg goed bij de volgelingen van Weishaupt ligt. Ik kan me voorstellen dat ik na die dag nauwlettend in de gaten wordt gehouden. ( Dat zal nu ook wel het geval zijn door mijn werk voor ”Bijbel:Aktueel!”) Zou dit fantasie van mij zijn? Nou dát denk ik niet gezien de berichten van de afgelopen week.

In het hier volgende enkele uitspraken en daden van volgelingen van Adam Weishaupt:

Wereld Regering:
George Bush:
Lid van de Trilaterale commissie.
Deed in 1983 al het voorstel om de muur van Berlijn weg te halen. Hij was toen nog gouverneur.
Onder zijn bewind voltooide hij zijn plannen in 1989, toen als president. (In samenwerking met Ronald Reagan en Paus Paulus II)

Harold Urey:
De enige uitweg om een totale vernietiging van de wereld te verhinderen, is een wereld regering.

Robert J.Oppenheimer:
Op het gebied van de atoom energie moet een wereldmacht geschapen worden.

Arthur Compton:
Een wereld regering is onvermijdelijk geworden.

Dr. Ralph Barry Perry (Harvard University):
De wereld regering is aan het komen, of we het willen of niet, de éénheidswereldregering komt naar ons toe.

Prof. Hocking:
Het alternatief is daarom dat wij alle politieke macht overdragen aan een enkele vertegenwoordiging en onze eigen macht opgeven.

Willard Cantelon:
Hij schreef een boek met de titel ”De dag waarop de dollar stierf” Pagina 121 onder ”Eén-man regering”:
In maart 1972 ontmoette ik in Brussel mijn vriend David Oliver, die 28 jaar van zijn leven met onvermoeibare inzet zijn werk aan de Atoomenergie commissie gewijd had. Toen wij de eerste atoomexplosie op 6 augustus 1945 in Hiroshima in herinnering riepen, waren wij wel bijzonder onder de indruk van het feit, dat de toenmalige President Harry Truman daartoe het signaal gegeven had. Op zijn aanwijzing had de B29 machine op die gedenkwaardige dag de bom boven Hiroshima afgeworpen. Met het oog op deze verbazingwekkende feiten sloegen wij in het profetische Boek der Openbaring de profetieën aan Johannes op. Hier spreekt de profeet niet alleen over een eenheids-wereldregering, die de valuta systemen van het verleden zal opheffen en een nieuw nummersysteem zal invoeren, hij spreekt ook over een nieuwe wereldleider, die de autoriteit over de militaire macht van deze wereld bezitten zal:

”en hem werd macht gegeven over elke stam en natie en taal en volk en het doet grote  tekenen, zodat het zelfs vuur doet nederdalen ten aanschouwen van de mensen.”  Openbaring 13:7

Als een enkel mens tot Hoofd van een Wereld regering zou oprukken en een dergelijke macht zou verkrijgen, dan zou dat zeer zeker grotere macht zijn, dan ooit een mens in de geschiedenis zou hebben bezeten. Wat zou er gebeuren, als zo’n macht aan een mens zou worden overgedragen, die zich zoals Adolf Hitler plotseling als een waanzinnige ontpopte? Zou er een dergelijk gevaar bestaan? Natuurlijk bestond dat, en leidende politici, die nuchter zouden overleggen, zouden dit gevaar onderkennen. Doch er waren toch slechts twee alternatieven, die beide weinig waard waren, om na te streven. De ene weg wees naar Hiroshima, Nagasaki en de 50 miljoen doden van de tweede wereld oorlog. De andere weg die zich aanbood, was het opgeven van de individuele rechten van de enkeling en van hele volken en de daaraan verbonden wereld regering, die elke dag naderbij schijnt op te rukken. Grenville Clark zei: ”Misschien zijn er eerst enkele atoombommen en meerdere miljoenen doden nodig, voordat het zover komt”. En Joseph Clark voegde er aan toe: ”De mensen zullen er op ingaan, wanneer hun leiders tegen hun zeggen, dat er geen ander alternatief is”.

Lussen in het wegdek.
Stap voor stap gaan we de richting in van een super-gecontroleerde maatschappij, in eerste instantie lijken beslissingen van de autoriteiten heel acceptabel en wenselijk maar het eind van het liedje houdt in dat de machthebbers inzicht krijgen in uw privé leven. Neem nu eens het volgende bericht:

Teletekst 3 december 1996;
”Nederland krijgt een landelijk verkeerscentrum dat het dichtslibben van het wegennet moet bestrijden. Het centrum komt in Rotterdam en brengt de automobilisten op de hoogte van files, mist en gladheid. Automobilisten krijgen ook route aanwijzingen. Er wordt daarbij gebruik gemaakt van weerstations, camera’s en detectoren in het wegdek. Politie, ANWB en het KNMI nemen deel aan het project. Rijkswaterstaat test het systeem al.”

Het is natuurlijk prachtig dat de files zijn opgelost in de toekomst maar al ik lees dat de detectoren in de weg worden gebruikt en er camera’s geplaatst zijn verontrust mij dat nogal want de volgende stap is een chip in de auto of in mijn lichaam en vadertje staat weet precies welke kerkdienst ik bezoek of zoals in de veertiger jaren hoeveel extra monden ik moet voeden vanwege onderduikers. Adolf Hitler zou een gat in de lucht gesprongen hebben als hij deze mogelijkheden had gehad! Dergelijke berichten worden met veel ophef in het nieuws gebracht maar uiteindelijk is dit alles oud nieuws omdat vrachtauto’s al jarenlang per satelliet te volgen zijn. Verder zijn er een aantal grote servicediensten in Nederland die hun personeel per mobile telefoon en satelliet-begeleiding volgen ter verhoging van de bereikbaarheid maar ten nadele van de arbeidsvreugde van hun werknemers. Ter illustratie neem ik enkele berichten op die wijzen op een jarenlange infiltratie van de illuminaten (volgelingen van Weishaupt) welke laten zien dat de tijd begint te dringen omdat het net zich steeds meer rond ons sluit:

Bilderbergers: Opgericht in 1954.

Doel: Bespreking van Amerikaans/Europese problemen.
Leden komen uit de top van de financiële wereld. Gesloten vergaderingen in tegenwoordigheid van socialistische partijen onder uitsluiting van de pers. In Nijmegen werden de persfotografen zelfs afge-voerd door de politie. Zelfs fotograferen was streng verboden. Via een eigen PR afdeling wordt nu alleen maar gemeld dat het er is, echter wordt er zelden gemeld wat besproken is.

Bundes Kriminal Ambt
”P.M.Computerheft”? maart 1983:
Controle in BDR grensproblematiek. Snelle controle door ”INPOL” in Wiesbaden. ”BKA” geeft snelle opsporingen door via ”INPOL”. Nadeel: de opgegeven informatie over gezochte personen wordt zondermeer door de grensbeambten als juist aangenomen. Zo kunnen zij niet langer hun geweten actief inzetten om de supercontrole van de mens (dictatoriale vorm) tegen te houden. Zij worden derhalve een verlengstuk van een apparaat waarvan niemand weet wie de gegevens invoert, of de gegevens en de invoerder wel betrouwbaar zijn, en of de informatie niet onderweg is gemanipuleerd door derden. In 1983 stonden in Wiesbaden twee Siemens 7.780, twee 7.760 en een 7.541. Aangesloten 2500 datastations. Verdere realisatie: Handterminals die mobiel zijn en op straat door de wijkagent kunnen worden gebruikt om gegevens op te vragen. Zoektijd: ongeveer 5 seconden. Dit werd in het einde van de jaren ’80 gerealiseerd en nu zien we overal in Duitsland het gebruik van hand? communicatie met opsporings computers.

”Stern” nr.41/1982
Rond om de wereld, van de stille oceaan tot aan het ijzeren gordijn in de Harz, bewaakt de broederschap van de westelijke Nieuwsberichten diensten privé telefoon gesprekken, brieven, militaire zenders, telexverkeer van instanties en ambassades. De nieuwsdienst van de Bondsrepubliek is een van de ijverigste luisteraars. En de Amerikaanse Geheime Dienst ”NSA” kan eerdaags bij elk tele-foongesprek bij ons inschakelen.

”Stern” 7.10.1982 ? Art.: Brieven snuffelarij

”Note”: De ”BKA” controleert de inhoud van de post steekproefsgewijs. Van de Bundespost krijgen zij de post aangeleverd die deze dan ook weer ophalen en vervolgens naar de burger doorsturen zonder dat deze enig besef heeft dat zijn post gelezen kan zijn. De ”BKA” zou de gewone post, lezen, kopiëren.

Namen waaronder de ”BKA” controles uitvoert:
 a. Dataverwerking Willistrasse
 b Registratie plaat voor Basis gegevens
 c. Data registratie
 d. Hoofd Afdeling voor Speciale Dataverwerking
 e Alles zou onder het mom gaan van ’Strategische controle’

Oostenrijkse vakbondsblad ’Solidariteit’ ? mei 1983
Verslag over de stortvloed van nieuwe apparatuur om de mens te controleren op alle vlakken in zijn leven. De macht van de bedrijfsleiding over de werknemer kan ongehoorde proporties aannemen. Elke werknemer kan ”doorzichtig worden” (glazen mens). De vakbonden en OR raden moeten toe gaan zien op de gegevens beheer en verwerking opdat deze niet misbruikt wordt door de werkgever. Door gesloten area’s kunnen de vakbond en OR leden niet meer de toegang hebben tot alle sectoren in een bedrijf om zodoende inzicht te verkrijgen vanaf de werkplek

”Electrinik nr.15 ? 29 juli 1983 ? Art.: ”Big Brother is watching you”
Experimenten met ”Eprom”, (kaarten voor honden-gegevens), kunnen zonder medeweten van de bezitter worden verandert. Groot gevaar indien een dergelijke systeem voor de mens wordt ingevoerd (creditcard met chip).

Citaat uit het blad ”C.O.D.E”. ? april 1977
In de oosttunnel van de Mout Weather bevindt zich een grote ”UNIVAC 1108” computer, die miljarden gegevens opslaat. Deze computer bevat volledige dossiers over ongeveer 500.000 Amerikanen, die door de ”CFR” en de Bondsregering als veiligheidsrisico’s worden beschouwd. Mee ingesloten zijn volledig up to date gehouden gedetailleerde dossiers van alle prominente- en actieve leden van de politieke rechterzijde. Deze reusachtige computer zal de Bondsregering het samen drijven of wel het oppakken van deze personen vergemakkelijken, om hen daarna in de voor politieke tegenstanders van de internationale bankiers van de ”CFR” gereserveerde concentratiekampen in te leveren. (...)

 ”Stern” 7.10.82 ? Over bewaking systemen.
Volgens uitspraken van Amerikaanse telefoonvaklieden, daaronder voormalige leden van de Gehei-me Dienst ”CIA” en ”NSA”, die de praktijk van het afluisteren van telefoongesprekken uit eigen ervaring kennen, luistert de ”NSA” in samenwerking met de Duitse overheidsdiensten massaal tele-foongesprekken af en waardeert die.

Zo luistert de NSA ook zonder Duitse medewerking mee;
Installeren de US strijdkrachten op dit moment in de BDR een vol?elektronisch militair telefoonnet, dat zich in het nieuwe elektronische kiessysteem ”EWS” van de Bundespost laat inschakelen en aldus praktisch elk telefoongesprek kan aftappen, zonder dat de Duitse kantoren daarvan iets merken. Robert T. Schwartz meldt dat er geen middel bestaat waarmee herkend kan worden dat men wordt afgeluisterd. Via 4 cijferige aanschakelcodes kan men elk gesprek afluisteren.

Amerikaanse artikel van onbekende oorsprong:
”Onlangs vond er een ongewone gebeurtenis plaats volgens een artikel, dat door Darrell Dunni’s Departement in Chattanooga, Tennesee USA werd gepubliceerd: ”Ross Norris Syrakus, die dit artikel kreeg, kwam door de inhoudt ervan zeer in de war. Het artikel stelde vast, dat tijdens de maanden juli en augustus de ”International Revenue Service” (Dienst voor Binnenlandse Staats-inkomsten) een fout maakte, die hij liever hersteld zou willen zien.
Enkele staten als Kentucky, Maryland en Virginia bevestigen de kranteberichten. Het schijnt, dat er tientallen sociale verzekerings cheques toevallig werden verzonden aan ontvangers, die een bijzondere en ongebruikelijke wijze van inwisseling verlangden. De procedure van het inwisselen was zo gewoon, dat de banken daarop weigerden, om de cheques in te wisselen. Welnu, hier is het, wat ze van gewone cheques onderscheidt: Zoals bekend wordt er op de rugzijde van de USA Regerings cheques een paragraaf gedrukt met aanwijzingen voor het inwisselen. Hij bepaalt, dat bij het inwisselen van cheques een juiste legitimatie moet worden getoond, en de ondertekening van de achterkant van de cheque op het ogenblik van inwisselen moet plaatsvinden. De aanwijzende paragraaf op deze bijzondere cheques werd als volgt verandert: De betrokkenen, die de cheque inwisselen moeten een nauwkeurige identificatie teken aan hun rechterhand, of op hun voorhoofd hebben. De banken, als ook de ontvangers van de cheques waren verrast, in de war en ge-frustreerd. Ondanks alle rechtsaanspraken weigerden de banken het inwisselen van deze cheques. De ”IRS” trad in elk geval in verbinding. Naveel verwarring, ontkenningen en woordenwisselingen, gaf de ”IRS” de fouten overeenkomstig de kranten toe. De cheques werden als sociale verzekeringscheques geldig verklaard. Het enigeprobleem was dat ze te vroeg verzonden werden.”

Tot zo ver deze iets oudere berichten, ze zijn als illustratie aangevoerd om duidelijk te maken dat de ”strik” die Weishaupt spande dagelijks wordt aangetrokken. Uiteindelijk is er niets nieuws onder de zon want de Bijbel schreef zo’n tweeduizend jaren geleden (!) al dat deze tijd zou komen:

”En ik zag uit de zee een beest opkomen met tien horens en zeven koppen; en op zijn horens tien kronen en op zijn koppen namen van godslastering. En het beest, dat ik zag, was een luipaard gelijk, en zijn poten als van een beer en zijn muil als de muil van een leeuw. En de draak gaf hem zijn kracht en zijn troon en grote macht. En [ik] [zag] een van zijn koppen als ten dode gewond, en zijn dodelijke wond genas; en de gehele aarde ging het beest met verbazing achterna, En zij aanbaden de draak, omdat hij aan het beest de macht gegeven had, en zij aanbaden het beest, zeggende: Wie is aan het beest gelijk? en: Wie kan er oorlog tegen voeren? En hem werd een mond gegeven, die grote woorden en godslasteringen spreekt; en hem werd macht gegeven dit tweeënveertig maanden lang te doen. En [het] [beest] opende zijn mond tot lasteringen tegen God, om zijn naam te lasteren en zijn tent en hen, die in de hemel wonen. En hem werd gegeven om tegen de heiligen oorlog te voeren en hen te overwinnen; en hem werd macht gegeven over elke stam en natie en taal en volk. En allen, die op de aarde wonen, zullen het [beest] aanbidden, ieder, wiens naam niet geschreven is in het boek des levens van het Lam, dat geslacht is sedert de grondlegging der wereld. Indien iemand een oor heeft, hij hore. Indien iemand in gevangen-schap voert, dan gaat hij in gevangenschap; indien iemand met het zwaard zal doden, dan moet hij zelf met het zwaard gedood worden. Hier blijkt de volharding en het geloof der heiligen. En ik zag een ander beest opkomen uit de aarde en het had twee horens als die van het Lam, en het sprak als de draak.
En het oefent al de macht van het eerste beest voor diens ogen uit. En het bewerkt, dat de aarde en zij, die daarop wonen, het eerste beest zullen aanbidden, welks dodelijke wond genezen was. En het doet grote tekenen, zodat het zelfs vuur uit de hemel doet nederdalen op de aarde ten aanschouwen van de mensen. En het verleidt hen, die op de aarde wonen, wegens de tekenen, die hem gegeven zijn te doen voor de ogen van het beest. En het zegt tot hen, die op de aarde wonen, dat zij een beeld moeten maken voor het beest, dat de wond van het zwaard had en [weer] levend geworden is. En hem werd gegeven om aan het beeld van het beest een geest te schenken, zodat het beeld van het beest ook zou spreken, en maken dat allen, die het beeld van het beest niet aanbaden, gedood werden. En het maakt, dat aan allen, de kleinen en de groten, de rijken en de armen, de vrijen en de slaven, een merkteken gegeven wordt op hun rechterhand of op hun voorhoofd, En dat niemand kan kopen of verkopen, dan wie het merkteken, de naam van het beest, of het getal van zijn naam heeft. Hier is de wijsheid: wie verstand heeft, berekene het getal van het beest, want het is een getal van een mens, en zijn getal is zeshonderd zesenzestig.”  Openbaring 13:1-18

Het moment dat de antichrist uit Openbaring 13 zich aankondigt zou wel eens heel dicht bij ons zijn, de maatschappelijke en technische problemen zijn ”opgelost” en wat zou hem dan nog in de weg kunnen staan?
Naar de mens gesproken niets maar er is nog één persoon die hem tegenhoudt en dat is de Heilige Geest, de Geest van Christus Jezus volgens 2 Thessalonicenzen 2: 1-7;

”Wij vragen u echter, broeders, in verband met de komst van onze Heer Jezus Christus en onze bijeenvergadering tot Hem, dat u niet zo snel in uw denken geschokt of verschrikt wordt, noch door geest, noch door woord, noch door brief als van ons, alsof de dag van de Heer al aan-gebroken zou zijn. Laat niemand u op enigerlei wijze bedriegen, want die komt niet als niet eerst de afval gekomen is en de mens van de zonde geopenbaard is, de zoon van het verderf, die zich verzet en zich verheft tegen al wat God heet of een voorwerp van verering is, zodat hij in de tempel van God gaat zitten en zichzelf vertoont dat hij God is. Herinnert u zich niet dat ik u dit gezegd heb, toen ik nog bij u was? En nu, u weet wat hem tegenhoudt, opdat hij geopenbaard wordt op zijn tijd. Want de verborgenheid van de wetteloosheid werkt al. Alleen hij die nu  tegenhoudt, blijft totdat hij weggenomen wordt.”  2 Thess. 2:1-7

Als we dit oppervlakkig lezen begrijpen we die laatste zin niet waar staat: ”Alleen hij die nu tegenhoudt, blijft totdat hij weggenomen wordt.” Maar als we bedenken dat Christus door Zijn Geest inwoning heeft gemaakt in de wedergeboren christen dat wordt het ons allemaal wat duidelijker. En als we nu eens bedenken dat de antichrist zich niet kan openbaren vóórdat de Heilige Geest verwijdert is gaat 1 Thessalonicenzen 4: 13-18 ons ook duidelijk worden want daar staat:

”Maar wij willen niet dat u onwetend bent, broeders, wat betreft hen die ontslapen, opdat u niet bedroefd bent, zoals ook de overigen die geen hoop hebben. Want als wij geloven dat Jezus is gestorven en opgestaan, evenzeer zal God ook de door Jezus ontslapenen met Hem brengen. (Want dit zeggen wij u door het woord van de Heer, dat wij, levenden die overblijven tot de komst van de Heer, de ontslapenen geenszins zullen voorgaan. Want de Heer Zelf zal met een bevelend roepen, met de stem van een aartsengel en met de bazuin van God neerdalen van de hemel; en de doden in Christus zullen eerst opstaan; daarna zullen wij, de levenden die over-blijven, samen met hen in wolken worden opgenomen de Heer tegemoet in de lucht; en zo zullen wij altijd met de Heer zijn. Vertroost daarom elkaar met deze woorden.)”  1 Thess. 4:13-18

We kunnen uit de bovenstaande teksten uitmaken dat de ”weerhouder”, de Gemeente van Christus, eerst moet weggenomen worden, als we hier serieus over nadenken kunnen we niet anders dan ons Here heel, heel spoedig verwachten.

”Bijbel:Aktueel!”

Terug naar document-overzicht
Dit artikel wordt u aangeboden door Het BijbelArchief.
Mocht u vragen en/of opmerkingen hebben over dit artikel kunt u contact opnemen met de aanbieder.